یکی از بزرگترین چالش های حال حاضر در انتخاب نرم افزار بر پایه ی BIM و کد است که در این مقاله می خواهیم در این خصوص صحبت کنیم. در ابتدا لازم میدانیم که تفاوت بین نرم افزار های BIM و CAD را بررسی کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید :
Bim چیست
کلمه BIM به معنی Building Information Modeling است یعنی مدل سازی اطلاعات ساختمان شما در نرم افزار هایی که بر پایه بیم قرار دارند می توانید اطلاعات ساختمان را تا کوچکترین جزئیات آن را به صورت کامل مدل سازی کنید. زمانی که شما اطلاعات ساختمان شامل معماری, سازه, مکانیک و برق را مدل سازی می کنید می توانیم موارد زیر را به دست بیاوریم.
01- متره و برآورد
02- داشتن تمامی دیتیل های اجرایی ساختمان
03- تداخل های سازه و معماری و مکانیک و شاید برق
جزئیات در بیم
زمانی که شما در نرم افزار هایی که بر پایه بیم هستند یک دیوار یا کف یا هر چیزی را می خواهید ترسیم کنید آن موضوع شامل جزئیات فاز دو یعنی همان دیتیل های اجرایی ساختمان می باشد.
مثلا در زمان ترسیم یک دیوار شما تمامی لایه های ان را شامل مغز دیوار و جنس آن که ممکنه از بلوک لیکا باشد, لایه های داخلی شامل پلاستر سیمان, گچ زیرکار, گچ رومال و رنگ و همینطور لایه های خارجی شامل ملات ماسه و سیمان و همینطور آجر باشد.
بهترین نرم افزار های BIM
بهترین نرم افزار وجود ندارد همه ی آن ها نقاط قوط و ضعف خوشان را دارند اما مهم است که ما نرم افزار خود را بر اساس معیار های انتهای مقاله انتخاب کنیم.
اگر بخواهیم خیلی سریع و اجمالی یکی از نرم افزار هایی که محبوبیت بالایی در دنیا دارد را نام ببریم قطعا رویت را انتخاب خواهیم کرد که در اینجا لینک آموزش آن را برای شما قرار داده ایم.
Cad چیست
کلمه ی Cad به معنی Computer Aided Design می باشد که به معنی طراحی به وسیله ی کامپیوتر است.
در دنیا نرم افزار های زیادی بر پایه ی Cad وجود دارند که تقریبا می توانیم نرم افزار اتوکد را به صورت شاخص جزو بهترین نرم افزار های کد یاد کنیم. آموزش صفر تا صد اتوکد را در این لینک می توانید ببینید.
با یادگیری BIM ایا دیگر نیازی به CAD نیست
یکی از بزرگترین اشتباهات افراد این است که فکر می کنند با یادگیری نرم افزار مثل رویت یا هر نرم افزار بر پایه ی بیم دیگر نیاز به یادگیری نرم افزار اتوکد نیست یا گاهی میشنویم که افرادی که صاحب نظر نیستند می گویند اتوکد منسوخ شده است و این یک اشتباه بزرگ است.
امیر محسن صابر ماهانی : هر نرم افزار نقاط قوت و ضعف خودش را دارد و شما باید نقاط قوت نرم افزار ها را بسته به نیاز خود یاد بگیرید. نرم افزار اتوکد به جهت ترسیمات و طراحی اولیه ی بسیار نرم افزار مفید و کارامدی است و نرم افزار رویت به جهت فاز دو متره و مواردی که قبلا ذکر شده است یک نرم افزا بینظیر است اما شما نمی توانید هیچ کدام را جایگزین یکدیگر کنید.
بهترین نرم افزار های CAD
قطعا بدون تردید تنها نرم افزار مورد استفاده ی ما در این مورد را می توانیم نرم افزار اتوکد نام ببریم. که یادگیری این نرم افزار ضروری می باشد.
کدام نرم افزار ها را باید یاد بگیریم ؟
نرم افزار های زیادی برای یادگیری وجود دارد که بسته به موقعیت جغرافیایی یا سخت افزار مورد استفاده و یا حتی علاقه شخصی می توانیم اتخاب کنیم که در زیر به رخی از ان ها اشاره می کنیم.
یادگیری بر اساس موقیت جغرافیایی
قطعا اگر قسط مهاجرت را دارید باید به این نکته توجه داشته باشید که در حال حاضر در اروپا, آمریکا نرم افزار های بیم بازار کار بیشتری را دارند چرا که به دلیل هزینه ی بالا نرم افزار ها در این کشور ها شرکت ها ترجیه می دهند که با خرید یک نرم افزار نیاز های خود را بر طرف کنند پس اولویت را به نرم افزاری می دهند که موارد بالا مثل متره, تداخل گیری و جزئیات اجرا را به ما بدهد.
اما در کشور های مثل حوضه ی خلیج همیشه فارس ما و بخش هایی از آسیا از نرم افزار هایی که قابلیت طراحی بهتری دارند استفاده می کنند مانند تری دی مکس
یاد گیری بر اساس سیستم مورد نیاز
سیستم مورد نیاز یکی دیگه از چالش هاست که قطعا در یک مقاله دیگر راجب آن صحبت خواهیم کرد اما اگر بخواهیم خیلی خلاصه راجب آن صحبت کنیم می توانیم بگوییم امروزه برای کار کردن در حیطه ی طراحی و گرفتن رندر های RealTime ما نیاز به گرافیک های RTX و سی پی یو های نسل 10 به بعد هستیم اما اجباری در بودن ان ها نیست و بسیار مواردی وجود دارد که در مقاله دیگری به صورت مفصل صحبت خواهیم کرد.
یادگیری بر اساس علاقه
قطعا اگر علاقه مند به جزئیات اجرای ساختمان, فاز دو و کار هایی از این قبیل هستید نرم افزار رویت و بحث بیم یکی از بهترین گزینه ها برای یادگیری است و اگر علاقه مند به مقوله ی طراحی بوسیله ی کامپیوتر هستید قطعا نرم افزار های مدل سازی سه بعدی سریع مثل تری دی مکس میتونه یکی از بهترین انتخاب های شما باشد. اما دونستن هر دو مقوله چه برای طراحان حرفه ای ضررت زیادی دارد.
نتیجه گیری
با پیشرفت سریع صنعت ساختمان امروزه شما نیازمند یادگیری نرم افزار های زیادی هستید که بتوانید در حیطه رشته ی خود فعالیت کنید. قطعا تمامی رشته های مرتبط با ساختمان نیازمند یادگیری یک نرم افزار مشترک یا بهتر بگویم یک زبان مشترک هستند که به آن زبان نرم افزار رویت می گوییم. اما در کنار آن بحث طراحی که همیشه بحث شیرین و جذابی است را با نرم افزاری مثل تری دی مکس که مقوله طراحی را می تواند سرعت ببخشید و حتی متحول کند دنبال می کنیم.
در تصویر زیر یک پکیج مشخص و به عنوان نظر شخصی قرار داده ایم که همه ی نیاز های شما را پوشش بدهد.
ویدئو آموزشی این مقاله
با فعال بودن VPN ویدئو زیر در همین صفحه به شما نمایش داده می شود.